Карл Урбан

Карл Урбан

Karl Urban
7 червня 1972
1.85 м
0.0
Рейтинг NEOfilm
Фільмографія
  • Сторінка на IMDB
  • Сторінка на Кинопоиск
 
Карл Урбан (англ. Karl Urban; нар. 7 червня 1972) — новозеландський актор кіно і телебачення, найбільш відомий ролями Лорда Ваако у фiльмi Хроніки Ріддіка, Еомера в трилогії «Володар Перснів», сержанта Джона 'Жнеця' Грімм з Doom (фільм), Вільяма Купера з РЕД (фільм), Скредж з фiльму Тор: Раґнарок, Цезаря в серіалі «Ксена: принцеса-воїн» і Судді Дредда в однойменному фільмі 2013 року. Також грає Біллі «М'ясника» Бутчера у популярному телесерiaлi Хлопаки.
Карл-Гайнц Урбан народився 7 червня 1972 в новозеландському місті Веллінгтоні, син емігрантів із Німеччини. Батько — власник магазину шкіряних виробів. Мати працювала у продюсерській компанії, завдяки чому Карл дебютував на екрані місцевого телебачення у віці 8-ми років у епізоді новозеландського серіалу «Pioneer Woman». Навчався у англіканській церковній школі святого Марка (з 2-ох до 8 років), потім у звичайній середній школі; пізніше — у Веллінгтонському коледжі (1986–1990), після чого вступив до Вікторіанського університету у Веллінгтоні, де провчився лише рік — закінчити йому завадила кар'єра в кіно. Протягом кількох наступних років він знявся у кількох рекламних роликах, зіграв кілька театральних ролей, потім переїхав до Окленда, де грав у місцевому шоу (однією з ролей був перснонаж-наркоман у поліцейській драмі «Акула в парку»). Роль, яка подарувала йому місцеву славу — це гей-парамедик Джемі Форрест у хіті новозеландського телебачення серіалі «Шортленд-стріт» (сезон 1993–1994).
Згодом Карл Урбан переїхав на Бонді Біч (передмістя Сіднею, Австралія), а через рік, у 1995 році повернувся до Нової Зеландії.

 
Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії .

Дивитися фільми за участю Карл Урбан на NEOfilm - NEO film - твій онлайн кінотеатр

0 0
Коментарі
Мінімальная довжина коментаря - 50 знаків. Коментарі модеруються
avatar
Коментарів ще немає. Ви можете стати першим!
Правовласникам